ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ - ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ

Category: ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ Published on Friday, 14 October 2016 Written by Administrator

Σημαντικές στιγμές στην πορεία υλοποίησης των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων.

 

Πρέπει να σταθούμε σε 3 πολύ σημαντικούς σταθμούς για το σχολείο μας στη διαδρομή που έχουμε πραγματοποιήσει όλα αυτά τα χρόνια στον σχεδιασμό και υλοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

 

  • Πρώτος σταθμός ήταν η συμμετοχή μας στο πρόγραμμα Μεταφοράς Καινοτομίας INPACT που ολοκληρώθηκε το 2010 και ήταν μια πρόκληση τόσο σε επίπεδο αντικειμένου  όσο και σε επίπεδο διαχείρισης. 

 

  • Δεύτερος σταθμός ήταν το πρόγραμμα «Training in Agriculture in The Netherlands» το οποίο καταχωρήθηκε στον ετήσιο οδηγό Καλών Πρακτικών του ΙΚΥ για την περίοδο 2011 ενώ το σχολείο βραβεύτηκε από την εθνική μονάδα (ΙΚΥ) για την προώθηση καινοτόμων πρακτικών επαγγελματικής κατάρτισης στο πλαίσιο τοπυ προγράμματος Leonardo Da Vinci.

 

  • Τρίτος σταθμός ήταν το  πρόγραμμα PROFESSIONAL SKILLS DEVELOPMENT  IN EUROPE που υλοποιήσαμε στην Λειψία της Γερμανίας το οποίο στηρίχθηκε στο σύστημα ECVET. Η συγκεκριμένη επιλογή είναι πρωτοποριακή και μας έχει ωθήσει στην αναζήτηση και εφαρμογή πληροφοριών για τη διαδικασία ενσωμάτωσης του συστήματος μεταφοράς πιστωτικών μονάδων ECVET. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα  συμπεριλήφθηκε   στον οδηγό καλών πρακτικών που εξέδωσαν από κοινού οι Εθνικές Μονάδες της Ελλάδας και της Κύπρου για το πρόγραμμα Δια Βίου Μάθηση για το έτη 2007 – 2013.

 

Η επί σειρά ετών εμπλοκή μας σε ευρωπαϊκά προγράμματα ακόμα και ως  φορέας υποδοχής, καθώς δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε οργανώσει προγράμματα κινητικότητας στην χώρα μας για εκπαιδευόμενους από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, μας έχει δώσει την ικανότητα  να αντιλαμβανόμαστε σφαιρικά τη διαδικασία οργάνωσης ενός προγράμματος κατάρτισης. Η συνεργασία μας σε διάφορα επίπεδα και στο πλαίσιο διαφόρων τύπων προγραμμάτων με φορείς από διαφορετικές  ευρωπαϊκές χώρες, μας έχει καταστήσει ικανούς να μπορούμε να προσαρμόζουμε τις απαιτήσεις μας και να διαμορφώνουμε τα προγράμματα κατάρτισης με ευελιξία ώστε να επιτυγχάνουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Η εμπλοκή μας κάθε φορά και με διαφορετικό ρόλο, μας κρατά προσγειωμένους και καίριους ώστε να διατηρούμε  ένα ευχάριστο και δημιουργικό κλίμα και να φέρουμε εις πέρας ιδιαίτερα επιτυχημένα προγράμματα.

Hits: 426