ΠΡΟΦΙΛ

Category: Σχολείο Published on Tuesday, 11 October 2016 Written by Administrator

Το ΕΠΑ.Λ Κάτω Αχαΐας εδρεύει στην πόλη της Κάτω Αχαΐας, σε μια εκτεταμένη αγροτική περιοχή και είναι το μοναδικό Επαγγελματικό Λύκειο στον διευρυμένο Δήμο της Δυτικής Αχαΐας. Ο δήμος καλύπτει μια μεγάλη έκταση 572,22 τ.χλμ και έχει πληθυσμό περίπου 26.000 κατοίκους. Στο σχολείο μας φοιτούν 215 μαθητές  και διδάσκουν περίπου 35 εκπαιδευτικοί. Το σχολείο μας προσφέρει ειδίκευση στους ακόλουθους τομείς της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης :

Τομέας Γεωπονίας, Τροφίμων & Περιβάλλοντος

Τομέας Πληροφορικής

Τομέας Διοίκησης & Οικονομίας

Τομέας Μηχανολογίας

Τομέας Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής & Αυτοματισμού

 Σε ότι αφορά την κατανομή των μαθητών στις διάφορες ειδικότητες υπάρχει σχετική ισοκατανομή στις επιλογές των μαθητών μας.

Το σχολείο μας όλα αυτά τα χρόνια της λειτουργίας του έχει υλοποιήσει με επιτυχία τα παρακάτω εκπαιδευτικά προγράμματα:

Προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής Υγείας, Πολιτιστικής αγωγής και Αγωγής Σταδιοδρομίας.

Προγράμματα για την προώθηση της ισότητας των δύο φύλων

Βουλή των Εφήβων

Δαίδαλος

Εικονικές επιχειρήσεις

Τεχνομάθεια (Υπουργείο Ανάπτυξης)

Πρόγραμμα επισκέψεων μαθητών Τ.Ε.Ε. σε επιχειρήσεις και επαγγελματικούς φορείς

Etwinning

Δίκτυα Σ.Ε.Π.

Το ΕΠΑ.Λ Κάτω Αχαΐας για πολλά χρόνια  έχει διατελέσει συντονιστικός φορέας για τα προγράμματα που αφορούν τα Δίκτυα Επαγγελματικού προσανατολισμού. Επίσης το σχολείο μας έχει υλοποιήσει μικρής και μεγάλης διάρκειας ερευνητικές εργασίες (project) πολύ πριν από την τυπική και νομική θέσπιση τους στο αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών από το Υπουργείο Παιδείας.

 Επίσης τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια πολύ καλή συνεργασία του σχολείου μας τόσο με τον Δήμο Δυτικής Αχαΐας όσο και με επαγγελματικούς φορείς και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας. Έτσι έχουμε εγκαθιδρύσει πολύ καλές σχέσεις επικοινωνίας και συνεργασίας με τον σύλλογο βιοκαλλιεργητών Δυτικής Αχαΐας, τον εμπορικό σύλλογο Κάτω Αχαΐας και την επιχείρηση κατασκευής ψυκτικών Θαλάμων FRIGOGLASS που έχει έδρα την Κάτω Αχαΐα. Τον τελευταίο χρόνο  παρατηρώντας την παγκόσμια ανάπτυξη και τη δυναμική των Ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, το σχολείο μας  σχεδίασε και υλοποίησε κύκλο σεμιναρίων, προβολών και εκπαιδευτικών ντοκιμαντέρ που ξεκίνησαν το Δεκέμβριο του 2015. Ομιλητής ήταν ο καθηγητής ηλιακής ενέργειας του τομέα εφαρμοσμένης φυσικής του πανεπιστημίου Πατρών κος Ι. Τρυπαναγνωστόπουλος. 

Hits: 485